Smučarski center Cerkno

Smučarski center Cerkno velja za najsodobnejše, najvarnejše in smučišče z najhitrejšimi smučarskimi napravami v Sloveniji. 

To vsako leto znova potrjujejo zvesti smučarji, ki proste trenutke redno preživljajo na snegu.

Občudovanja in navdušenja je deležna Alpska perla na vrhu Smučarskega centra Cerkno, ki s kulinarično in zabavno ponudbo ponuja sprostitev med in tudi po smučanju.

Naj smučišče

Priznanja

Odlično urejene proge, najsodobnejše in najvarnejše naprave, kakovostna ponudba ostalih storitev, na čelu z Alpsko perlo na vrhu Smučarskega centra Cerkno, so glavni razlogi, da je SC Cerkno prejel laskavo priznanje Naj slovensko smučišče (v sezonah 2010/11, 2011/12, 2012/13, 2016/17, 2017/18, 2018/19), ki ga v vseslovenski radijski akciji podelijo obiskovalci in poslušalci iz vse Slovenije, ponovno pa smo prejeli tudi priznanje Družini prijazno smučišče.

Šole v naravi

Smučarski center Cerkno predstavlja idealno lokacijo za preživljanje nepozabnih trenutkov v sklopu zimske šole v naravi.

Osnovne in srednje šole iz celotne Slovenije, ki nas obiskujejo iz leta v leto so dokaz, da so smučarske proge odlične za učenje in izpopolnjevanje smučarskega znanja.

Šola v naravi na našem smučišču ponuja različne možnosti učenja in izpopolnjevanja znanja smučanja za učence vseh starosti. V šoli je na razpolago tudi tekoči trak, ki predvsem začetnikom omogoča, da se znebijo morebitnega strahu ob prvi izkušnji.

Šole v naravi
Smučarski vrtec

Otroški vrtec

Smučarski center Cerkno posveča veliko pozornost družinam z majhnimi smučarji.

Za otroke imamo v neposredni bližini vrha smučišča poligon s pomičnim trakom in vrtiljakom. 

Najmlajši lahko sami ali s starši uživajo na toplem v smučarskem vrtcu, se tam igrajo, rišejo, gledajo televizijo – počnejo ogromno zanimivih stvari, ki jim bodo pričarale nepozabne smučarske počitnice.

Smučarska šola

Smučarski center Cerkno je s svojo smučarsko šolo sinonim za učenje smučanja ne le na lokalnem nivoju, pač pa tudi širše.

Naši učitelji vas naučijo smučanja ali deskanja z veliko mero potrpežljivosti in profesionalnosti. V smučarski šoli je na razpolago tekoči trak, ki predvsem začetnikom omogoča, da se znebijo morebitnega strahu.

Večkrat v sezoni organiziramo tudi skupinske tečaje smučanja in deskanja tako za otroke kot tudi za odrasle.

Informacije in rezervacije: 031 780 111 ali sola.smucanja@novinar-drustvo.si

Šole v naravi
Kulinarika Alpska perla

Kulinarika

Edinstvena lokacija in kulinarična ponudba Alpske perle na smučišču prepriča še tako zahtevnega gosta.Skozi vse leto je posebna pozornost namenjena lokalnim jedem, pripravljenim z lokalnimi sestavinami. Poleg tradicionalnih lokalnih jedi vam v restavraciji ponudimo tudi vse jedi, ki jih imate najraje. Bogato je založen naš solatni kotiček, dnevno pa vas presenečamo s svežo pripravljeno jedjo iz ponve.

Za hitro okrepčilo pa vam je na voljo Apres ski bar Počivalo, ki se nahaja pri vstopni točki 6 sedežnice Počivalo. S svojo ponudbo bo poskrbel, da smučišča nikoli ne boste zapustili ne lačni ne žejni tudi ko bo le to že zaprto.